wtorek, 3 września 2013

#8 - Z caprese

Okazało się, że pierwszego dnia po urlopie wcale nie tak łatwo zmusić się do wcześniejszej pobudki celem przygotowania bento, dlatego wczoraj odpuściłam sobie drugie śniadanie w pudełku ;) Dziś za to postawiłam na energetyzującą, czerwono-zieloną kombinację.


Góra na zielono - kiwi, brokuły, pistacjowe słodkości i ciacho owsiane, co by zagospodarować całą przestrzeń ;)


Na dole z kolei czerwono (choć również z zielonym akcentem) - sałatka caprese i kabanos.


4 komentarze:

  1. Piękne kolory! No i to caprese, mniam. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kolor okazał się całkiem fajnym tematem przewodnim dla bento. Myślę, że jeszcze kiedyś wypróbuję dobór składników właśnie pod względem kolorystyki ;)

      Usuń
  2. ależ cudnie to wygląda, połączenie pomidorów z białym serem (czy to mozarella, czy caprese czy zwykły twaróg) jest przepiękne.
    cudne zestawy robisz
    pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! :) Też mi się podobała ta biel przełamana kontrastującą czerwienią. Może niebawem skuszę się na inne rodzaje serka połączonego z pomidorami - trzeba działać, póki jeszcze pomidory są smaczne ;)

      Usuń